Hlavní obsah

Basketbalista Jamison má smlouvu na 50 miliónů dolarů

WASHINGTON

Novou lukrativní smlouvu podepsal v zámořské NBA americký basketbalista Antawn Jamison s vedením Washingtonu. Čtyřletá smlouva mu zaručuje celkový příjem 50 miliónů dolarů. Dvaatřicetiletý Jamison si ji vysloužil poté, co v minulé sezóně společně s Caronem Butlerem dokázali nahradit zraněného lídra Gilberta Arenase a dovést počtvrté za sebou tým do play-off.

Článek

Právě s Arenasem teď bude vedení klubu vyjednávat o novém kontraktu. "Řekl, že bude klidně brát méně peněz, ale jako podmínku si dal, že se dohodnou se mnou. A nyní mě mají. Myslím tedy, že všechno půjde dobře," řekl Jamison agentuře AP.

Jamison je ceněným hráčem díky spolehlivým a vyrovnaným výkonům. "Prodloužení smlouvy s Antawnem pro nás bylo prioritou. Byl naším lídrem na hřišti i mimo něj v průběhu posledních čtyř sezón a jsme rádi, že jeho přístup můžeme takto ocenit," prohlásil majitel klubu Ernie Grunfeld.

Minulá sezóna byla pro Jamisona nejlepší za jeho desetileté působení v NBA, když dosáhl průměrně 21,4 bodu a 10,2 doskoku na zápas.

Reklama

Související témata: