Hlavní obsah

Volejbalista Bíza s novým spoluhráčem na obhajobu v Brně nemyslí

BRNO

Dva přední brazilské páry Bruno - Maciel a Alison - Bernardo patří společně s českými dvojicemi Josef a Petr Benešové a Michalem Bízou s Miroslavem Svobodou k hlavním favoritům challengeru v plážovém volejbale s dotací 30 000 dolarů, který se bude hrát od čtvrtka do neděle na Sokolském koupališti v Brně. Bíza obhajuje prvenství, které loni vybojoval s Martinem Léblem.

Foto: United sport partners

Volejbalista Michal Bíza

Článek

"Vzhledem k výměně partnera už nejsou moje ambice tak vysoké. Svoboda není tak kvalitní výškový blokař jako Lébl, ale chceme uhrát co nejlepší výsledek," uvedl na úterní tiskové konferenci Bíza.

Před rokem skončili v Brně na třetím místě Přemysl Kubala s Jaroslavem Pavlasem, kteří také změnili spoluhráče. Kubala bude startovat s Janem Dumkem a Pavlas zasáhne do bojů v hlavním turnaji na divokou kartu společně s Markem Šimkem.

V letošní sezóně jsou v termínovém kalendáři mezinárodní volejbalové federace FIVB pouze čtyři challengery, do kterých nesmí zasáhnout prvních čtyřiadvacet dvojic světového žebříčku. Brno zahajuje sérii, další dva turnaje jsou na programu v polovině července v indickém Čennaí a estonském Parnu a poslední turnaj hostí koncem měsíce Vladivostok.

Do hlavní soutěže brněnského challengeru bylo nasazeno dvacet párů, o další čtyři volná místa se střetne další 32 dvojic ve čtvrteční kvalifikaci. V pátek od 9:00 začne hlavní turnaj, který vyvrcholí v neděli dopoledne semifinálovými zápasy a finále, které začne ve 14:45.

Reklama

Související témata: