Hlavní obsah

Nymburk se dohodl s basketbalisty na snížení platů

Praha

Basketbalový Nymburk je dalším klubem, který po zrušení soutěží kvůli pandemii koronaviru sáhl k úsporným opatřením. Vedení středočeského celku se s hráči a zaměstnanci dohodlo na snížení platů. Šestnáctinásobný český mistr o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Pavel Pumprla z Nymburka v úvodním utkání osmifinále basketbalové Ligy mistrů.

Článek

Domácí sezona Nymburku skončila před dvěma týdny, kdy basketbalová federace předčasně ukončila nejvyšší soutěž. Minimálně do září byla přerušena také Liga mistrů, ve které Středočeši vyhráli základní část a ve čtvrtfinále měli narazit na AEK Atény.

Sezona byla zkrácena o téměř tři měsíce, Nymburk proto nemohl naplnit rozpočet, z nějž velká část jde právě na platy hráčů. Vedení se proto dohodlo s basketbalisty na snížení platů po dobu, kdy se nebude hrát, tedy do června, kdy bude sezona účetně uzavřena.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Erkan Yilmaz z Bandirmy a Pavel Pumprla z Nymburka v osmifinále basketbalové Ligy mistrů.

Klub tím chce zamezit tomu, aby se dostal do ztráty a musel slevovat ze sportovních cílů pro další ročník. "Naším cílem je zakončit sezonu tak, abychom si nepřetahovali závazky do dalšího ročníku," uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel klubu Ondřej Šimeček.

"A vzhledem k aktuálním omezeným možnostem pro partnery jsme se snažili co nejlépe vybalancovat rozpočet," přidal Šimeček. "Za majitele i vedení jsme rádi, že k tomu všichni přistoupili pozitivně. Je vidět, že jim na budoucnosti klubu záleží. Potvrdilo se, že všichni táhneme za jeden provaz a že dobrá chemie v týmu se neprojevuje jen na hřišti," dodal.

O kolik byly hráčům a dalším zaměstnancům platy sníženy, klub nezveřejnil. K podobnému kroku sáhl už dříve basketbalový celek z Pardubic, kde hráči budou do konce června brát 75 procent dosavadního příjmu.

Reklama

Související témata: