Hlavní obsah

Seattle přišel o NBA, basketbalisté se stěhují do Oklahomy

Basketbalový klub SuperSonics se stěhuje ze Seattlu do Oklahomy. Dlouho avizovanému přesunu dosud bránily nedořešené vztahy mezi klubem a zástupci města, od kterého měl tým pronajatou halu. Za vyvázání ze smlouvy musí majitel klubu Clay Bennett zaplatit Seattlu 75 miliónů dolarů.

Článek

"Dokázali jsme to, NBA se bude hrát v příští sezóně v Oklahomě," uvedl ve středu Bennett. Dokončil tak svůj záměr, s nímž začal v roce 2006, kdy koupil klub od společnosti Starbucks za zhruba 350 miliónů dolarů. Bennett byl od počátku kritizován za to, že stále mluvil o přesunu a chtěl vybudovat novou halu.

Podle dohody by měl městu Seattle zaplatit 45 miliónů okamžitě. Dalších 30 miliónů dostane město v roce 2013, pokud se do té doby nebude znovu v KeyAreně hrát NBA. Komisionář zámořské soutěže David Stern označil dohodu také za vítězství města, které si za peníze může zrekonstruovat stávající halu a přilákat nějaký klub NBA. Název SuperSonics a žlutozelené barvy klubu zůstaly Seattlu.

Letos se basketbalistům Seattlu, kteří ve slavné lize působili 41 let, vůbec nedařilo. Základní část zakončili s dvaceti výhrami na posledním místě Západní konference, horší bilanci mělo v soutěži už jen Miami.

Reklama

Související témata: