Hlavní obsah

Basketbalista Arenas si za šest let vydělá 111 miliónů dolarů

WASHINGTON

Basketbalista Gilbert Arenas podepsal s týmem Washingtonu šestiletou smlouvu, díky níž si vydělá 111 miliónů dolarů. Šestadvacetiletý křídelní hráč dokonce od Wizards dostal maximální možnou nabídku na 127 milionů, kterou velkoryse odmítl.

Článek

"Co mohu pro rodinu udělat se 127 milióny, to udělám i se 111," prohlásil Arenas, jenž se stal po uplynulé sezóně volným hráčem. Svým gestem dal vedení Washingtonu více finančního prostoru k jednáním s dalšími hráči.

Arenas je v posledních dnech druhou velkou postavou týmu, kterou si Wizards pojistili víceletou smlouvou. Jeho spoluhráč Antawn Jamison se upsal na čtyři roky, během nichž si vydělá 50 miliónů dolarů.

Na minulou sezónu nemá Arenas příliš dobré vzpomínky. Kvůli zranění kolena přišel o 66 zápasů základní části, k týmu se připojil až před play off. Tam v prvním kole Wizards nestačili na Cleveland a Arenas po čtvrtém utkání znovu kvůli zranění ze sestavy vypadl.

Arenas se z neznámého hráče vypracoval na jednu z největších osobností NBA. Třikrát se zúčastnil Utkání hvězd, jeho poznávacím znamením je dres s číslem 0, který nosí jako reakci na kritiku, že neodehrál za univerzitní tým Arizony ani minutu. S průměrem 22,8 bodu a 5,5 asistencemi na zápas patří k elitním hráčům NBA posledních let.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články