Hlavní obsah

Basketbalistky ladí v Brně po dovolené kondici na olympiádu

BRNO

České basketbalistky zahájily závěrečnou část přípravy na olympijské hry. Tým Jana Bobrovského a Miroslava Volejníka se v pondělí v poledne sešel v Brně, aby po dovolené začal s laděním výkonnosti před turnajem v Pekingu. Trenéři mají k dispozici čtrnáctičlenný kádr, ten ale zřejmě ještě v tomto týdnu vzhledem k nezbytným formalitám zredukují na definitivní olympijskou dvanáctku.

Článek

"Tento týden čeká na hráčky tvrdá kondiční příprava, aby měly z čeho těžit na olympijském turnaji," uvedl Bobrovský, který neočekává v Pekingu žádný snadný zápas. "Věřím ale tomu, že s Novým Zélandem a Mali můžeme zvítězit. S dalšími dvěma soupeři Španělskem a Čínou bude záležet na momentální výkonnosti. Tyto zápasy budou zřejmě velmi vyrovnané," dodal Bobrovský.

Hned v úvodním utkání olympijského turnaje 9. srpna narazí české basketbalistky na obhájkyně zlatých medailí z USA. "Američanky jsou jednoznačným favoritem celého turnaje. Pokud s nimi odehrajeme slušné utkání, tak bude naší výhodou se rozehrát s favoritem. V opačném případě by ale vysoká porážka mohla narušit psychiku týmu," domnívá se Bobrovský.

Za 14 dnů odletí na turnaj do Moskvy

Po kondiční přípravě čeká na basketbalistky příští týden herní soustředění v Luhačovicích. Potom už přijde ke slovu zápasová část. Přesně za čtrnáct dnů odletí reprezentace k turnaji do Moskvy, kde se utká se Španělskem, s Ruskem a Izraelem. Závěrečný týden přípravy před odletem do Pekingu stráví basketbalistky v Opavě, kde změří síly 29. a 30. července ve dvou zápasech s Bulharskem.

Současnou reprezentační čtrnáctku tvoří dvanáct hráček, které startovaly v červnové olympijské kvalifikaci v Madridu. Ve výběru jsou Kateřina Elhotová, Michala Hartigová, Romana Hejdová, Petra Kulichová, Hana Machová, Markéta Mokrošová, Romana Stehlíková, Edita Šujanová, Michaela Uhrová, Ivana Večeřová, Jana Veselá a Eva Vítečková, které doplnily Miloslava Svobodová a Kateřina Zohnová.

České basketbalistky jsou stejně jako před čtyřmi lety v Aténách jediným českým týmem, který se na olympiádu kvalifikoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články