Hlavní obsah

Plážoví volejbalisté Kubala a Beneš skončili sedmí na ME

Čeští plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš skončili sedmí na mistrovství Evropy. Na finálovém turnaji Evropského okruhu v Hamburku dnes nejprve v opravách porazili 15:13 v rozhodujícím setu Estonce Kaise s Pähnem a pak jim přálo štěstí, když jejich němečtí soupeři Klemperer s Korengem kvůli zranění palce na noze druhého jmenovaného hráče k zápasu vůbec nenastoupili.

Článek

Kubala s Benešem nakonec nebyli daleko od toho, aby se udrželi i v dalších bojích. V opravném pavouku odpoledne odehráli další vyrovnaný zápas, ale tentokrát na švýcarskou dvojici Heuscher, Heyer těsně nestačili. V koncovce třetího setu zaútočili nejprve do bloku a vzápětí do autu, což rozhodlo o výhře Švýcarů 16:14.

Mistryněmi Evropy se staly Němky Sara Göllerová a Laura Ludwigová, které ve finále ve dvou vyrovnaných setech porazily norskou dvojici Hakedalová, Törlenová. Mužský turnaj vyvrcholí v neděli.

ME v plážovém volejbalu:
MUŽI
Opravy: P. Beneš, Kubala (ČR) - Kais, Pähn (Est.) 2:1 (-15, 14, 13), P. Beneš, Kubala - Klemperer, Koreng (Něm.) bez boje, Heuscher, Heyer (Švýc.) - P. Beneš, Kubala 2:1 (17, -17, 14).
ŽENY
Finále: Göllerová, Ludwigová (Něm.) - Hakedalová, Törlenová (Nor.) 2:0 (24, 20).
O 3. místo: Glesnesová, Maaseideová (Nor.) - Pohlová, Rauová (Něm.) 2:0 (24, 17).

Reklama