Hlavní obsah

Basketbalisty Opavy posílil Slovák Štec z Nového Jičína

OPAVA

Basketbalisty Opavy posílil slovenský křídelní hráč Marek Štec, který do klubu přestoupil po pětiletém působení v Novém Jičíně. Sedmadvacetiletý hráč podepsal s vedením staronového účastníka NBL smlouvu na dva roky.

Článek

"Je to především velká posila do obrany, zvedne však rovněž naši útočnou sílu. Má velmi dobrou střelbu a doufám, že to v následujících sezónách potvrdí. Využili jsme toho, že již byl v Novém Jičíně delší dobu a potřeboval změnit prostředí," uvedl na oficiálním webu BK Opava manažer Dušan Štěnička.

Štec má zkušenosti ze slovenské reprezentace i zámoří. Před svým příchodem do Nového Jičína hrál nižší soutěž za tým Jacksonville Jaguar. Štece by měl po stejné ose brzy následovat i slovenský pivot Ondrej Šoška, jehož přestup Opava řeší už několik týdnů.

"S hráčem jsme na podmínkách domluveni. Nyní jednáme o podmínkách jeho uvolnění s Novým Jičínem. Věříme, že vše dobře dopadne a v příštím týdnu nebude nic bránit podepsání smlouvy," uvedl Štěnička. "Kdyby přestup Šošky vyšel, jednalo by se zřejmě o posledního hráče, který by do klubu přišel," dodal.

Vedení čtyřnásobného mistra zatím vedle Štece získalo ještě pivota Tomáše Hrubého. Podle Štěničky klub zřejmě upustí od záměru přivést posilu z německého kempu amerických basketbalistů.

"Protože se nám podařil příchod Hrubého a Štece a navíc je na dobré cestě dohoda se Šoškou, tak jsme od cesty do Německa ustoupili. Nejen z finančního hlediska, ale rovněž z pohledu vynikající party, která v Opavě funguje, by bylo více zásahů do kádru spíše na škodu," řekl Štěnička.

Reklama

Související témata: