Hlavní obsah

Házenkářské šampióny z Karviné povedou Kostelník a Hudeček

KARVINÁ

Trenéra Rastislava Trtíka nahradí u házenkářů mistrovského Baníku Karviná Martin Kostelník. Mladému kouči, kterého čeká první extraligové angažmá, bude pomáhat šéftrenér mužských složek v klubu Jaroslav Hudeček.

Článek

Do trenérského trojlístku vedení desetinásobného šampiona dosadilo i slovenského legionáře Juliuse Korňana, který se však stále bude věnovat především aktivní činnosti. Během utkání bude tým koučovat Kostelník.

"Při akutním nedostatku kvalitních trenérů u nás jsme vsadili na mladého a ambiciózního kouče, který studuje nejvyšší trenérské vzdělání a má velkou vůli se neustále zdokonalovat. Ale tíha nebude ležet jen na něm, na přípravě se budou podílet všichni tři členové trenérského týmu," řekl v úterý manažer klubu Miroslav Pelech.

Karviná po letech slevila z nejvyšších cílů a dokonce se poprvé nepřihlásila do Ligy mistrů. Klub se hodlá v příští sezóně stabilizovat. Z kádru odešli brankář Nemanja Marjanovič a Veljko Indjič, Andrej Kuzo, Martin Farkašovský, Tomáš Bednařík a Robert Plšek, tým doplnili jen vlastní odchovanci a z Frýdku-Místku by měl přijít Martin Hastík.

"Omlazení kádru je poměrně radikální, ale nevzdáváme se myšlenky na obhajobu titulu. Bude to ovšem výrazně složitější než v minulých letech, Zubří, Dukla i další kluby toho určitě budou chtít využít," uvedl Pelech.

Reklama

Související témata: