Hlavní obsah

Čeští baseballisté nestačili na akademickém MS na Japonce

BRNO

Čeští baseballisté prohráli v závěrečném utkání základní části akademického mistrovství světa s Japonskem vysoko 1:10 a s jedinou výhrou obsadili v tabulce předposlední, šesté místo. V neděli čeká český tým zápas o páté místo s Kanadou, na kterou už na turnaji jednou nestačili.

Článek

První místo uhájili baseballisté USA, kteří dnes porazili Tchaj-wan až v prodloužení díky homerunu Huntera Morrise 3:2. Oba soupeři si souboj zopakují v sobotním semifinále v Brně, druhý zápas o postup do finále obstarají Japonsko a Korea, která dnes porazila Kanadu 5:4. O titul se bude hrát v neděli v Brně, o bronz v Olomouci.

Českému týmu, za který nadhazoval v prvních čtyřech směnách Boris Bokaj, se proti Japonsku nevydařil začátek ani závěr utkání. V první směně inkasovali domácí tři body a v závěrečné Japonci potvrdili vítězství šesti body. Český tým stačil ještě v prvním inningu zkorigovat výsledek, když po odpalu Jakuba Malíka doběhl na domácí metu Jan Toman. Ve čtvrté směně ale přidali Japonci další bod.

Trenér českých nadhazovačů Radek Procházka od páté směny poslal do hry Daniela Mráze, který až do začátku deváté směny udržel čisté konto. Japonci ale v závěru předvedli své pálkařské umění. Na nadhozu se proti nim objevil Petr Stříbrcký, který tlaku soupeře neodolal. Favorité využili chyby obrany českého týmu nejprve třemi body a po Cukurově homerunu si připsali další tři.

"Dlouho jsme drželi se zkušeným soupeřem krok, bohužel jsme nezvládli závěr zápasu. Nadhazovači podali až na Stříbrckého standardní výkony," zhodnotil utkání trenér Arnošt Nesňal.

Česká republika - Japonsko 1:10, USA - Tchaj-wan 3:2 (v 11. směně), Korea - Kanada 5:4.
Konečná tabulka po základní části:
1. USA660100 procent
2. Japonsko65183,3
3. Korea64267
4. Tchaj-wan63350
5. Kanada62433,3
6. Česko61516,6
7. Litva6060

Reklama

Související témata: