Hlavní obsah

Basketbalistky prověří před olympiádou ještě dvakrát Bulharky

OPAVA

V závěrečném týdnu před odletem na olympijské hry prověří ženskou basketbalovou reprezentaci ještě dvakrát celek Bulharska. Po turnaji v Moskvě z minulého týdne se dvanáctka hráček sejde v pondělí v poledne v Opavě, kde podstoupí závěrečnou čtyřdenní přípravu. S Bulharskem se družstvo utká v úterý a ve středu vždy od 17:30.

Článek

"Potřebujeme si probrat ještě všechny herní signály, na které nebyl v minulém týdnu v Moskvě prostor. Také proto, že jsme se střetly se Španělkami, které budou našimi soupeřkami ve skupině. Nechtěli jsme odhalit všechny způsoby obrany i připravených útočných akcí," řekl ČTK trenér Jan Bobrovský.

V Moskvě mohl být spokojený s rostoucí výkonností českého týmu. "Jak proti Rusku, tak i proti Izraeli jsme odvedli už solidní výkon. A jsem přesvědčen, že se nyní bude naše výkonnost ještě zvyšovat," uvedl Bobrovský.

V Opavě budou české basketbalistky trénovat do čtvrtečního poledne. Potom dostanou tři dny volno a v pondělí odletí do Pekingu, kde budou obhajovat páté místo z olympiády v Aténách.

Basketbalistky jsou stejně jako před čtyřmi lety jediným českým týmem, který se na olympiádu kvalifikoval. V základní skupině se postupně utkají s obhájkyněmi zlatých medailí Američankami, Mali, Španělskem, Novým Zélandem a domácí Čínou.

Reklama