Hlavní obsah

V nymburské skupině Eurocupu nahradí Gironu Bilbao

BILBAO

Soupeřem basketbalistů mistrovského Nymburku v Eurocupu nebude Girona, ale jiný španělský klub Iurbentia Bilbao. Finalista uplynulého ročníku Poháru ULEB má podle informace agentury EFE velké finanční problémy a odhlásil seniorský tým jak z evropské soutěže, tak z domácí ligy.

Článek

V uplynulých letech přitom Girona patřila k nejúspěšnějším celkům kontinentu. V roce 2007 vyhrála třetí nejprestižnější soutěž Pohár FIBA, letos ve finále Poháru ULEB nestačila na Badalonu s Lubošem Bartoněm. V následující sezóně Girona přihlásí do mistrovských soutěží pouze své mládežnické týmy.

Bilbao si zahraje v evropských pohárech poprvé ve své krátké historii. Klub, jenž vznikl v roce 2000, skončil v uplynulé sezóně ve Španělsku na šestém místě. Baskové původně měli startovat v předkole soutěže, ale problémy Girony je katapultovaly do hlavní fáze. Místo Bilbaa bude v předkole startovat Sevilla.

Vedle Bilbaa se Nymburk ve skupině H utká se srbským Vršacem a s týmem postupujícím z kvalifikace. V ní se poměří černohorská Budučnost Podgorica s lepším z dvojice Galatasaray Istanbul a Šiauliai z Litvy.

Reklama

Související témata: