Hlavní obsah

Volejbalový mistr zahajuje přípravu, čeká na posilu z Argentiny

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté mistrovského Jihostroje České Budějovice zahajují přípravu na příští extraligovou sezónu s obměněným kádrem. Na prvním tréninku se ve středu kouči Petru Bromovi nebudou hlásit Štěpán Smrčka, Ján Ventruba a Radek Motys, novými tvářemi v mužstvu naproti tomu jsou Michal Sukuba a argentinský univerzál Diego Bonini.

Článek

Blokař Sukuba přišel na jih Čech z Opavy, v domácí soutěži i v Lize mistrů má týmu pomoci také 203 cm vysoký útočník Bonini. Třicetiletý sběratel titulů už má na kontě ligová prvenství ve Finsku, v Rumunsku, na Kypru, šampionem se stal i v Bolívii a doma v Argentině. "Přiletí ve čtvrtek do Prahy, k týmu se připojí v pátek," řekl spolupracovníkovi ČTK manažer klubu Zdeněk Scheichl.

Po devíti sezónách opustil České Budějovice blokař Smrčka, jehož dalším působištěm bude nejlepší francouzský klub Paříž Volley. Univerzál Motys zamířil do Ostravy.

Ligu mistrů Jihočeši zahájí na počátku listopadu doma proti belgickému Maaseiku, dále je ve skupině čekají zápasy s portugalskou Vitorií a s Dynamem Moskva. K nejbližším přípravným duelům tým nastoupí o víkendu na tradičním antukovém turnaji v Dřevěnici.

Reklama

Související témata: