Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic postoupili do semifinále Czech Open

PRAHA

Florbalisté Tatranu Střešovice si zahrají na mezinárodním turnaji Fortuna Czech Open v Praze o zlato. Po čtvrtfinálové výhře nad FBC Ostrava 5:4 zdolal český mistr i švýcarský tým Tigers Langnau 6:4 a v neděli od 16:00 bude hrát o celkový triumf i prémii 100 tisíc korun proti švédskému druholigovému celku Sirius IBK. Ten překvapivě vyřadil krajany z elitní soutěže IBK Dalen po výhře 7:6 po samostatných nájezdech.

Článek

"Rozhodla naše poctivá obrana proti první pětce Tigers, která je úplně jinde než ty další. Nám se konečně začalo dařit do útoku. Hodně jsme zlepšili nahrávky," řekl oficiálnímu serveru turnaje kanonýr Michal Jedlička, který se na výhře Tatranu podílel čtyřmi body za dva góly a dvě asistence. Dvakrát se trefil i Marek Deutsch, po jedné brance zaznamenali Johan von der Pahlen a Milan Fridrich. Langnau s českým útočníkem Alešem Zálesným nepomohl ani hattrick Simona Stuckiho.

Hráči Tigers v cestě do semifinále porazili v play off své krajany z Grünenmattu s Radkem Sikorou a Tomášem Trnavským 4:2. Dvěma góly a jednou asistencí se na tom podílel proti svým nedávným spoluhráčům Zálesný.

Bulldogs Brno se rozloučili s turnajem ve čtvrtfinále porážkou s favorizovaným IBK Dalen 2:6. Brno drželo ještě v úvodní části krok, dokonce třikrát trefilo tyč, v druhé části sice vyrovnalo na 1:1, ale Dalen pak potvrdil své kvality a bez potíží rozhodl.

V elitní kategorii žen si zajistily finále florbalistky Děkanky

"Dalen je prostě lepší, my jsme mohli jedině překvapit. Ze začátku jsme jim stačili a hráli vyrovnaně, ale postupně jsme soupeři nechávali moc času a prostoru na přihrávky, a to rozhodlo," prohlásil brněnský útočník Libor Schneider.

Rychenberg Winterthur s českou čtveřicí Radim Cepek, Martin Ostřanský, Vojtěch Skalík a Adam Štegl vypadl po výsledku 4:7 se Siriusem. Český souboj o semifinále mezi Tatranem a FBC Ostrava byl celou dobu dramatický. Oba týmy se střídaly ve vedení, v závěru Střešovičtí vyrovnali na 4:4 a v páté sérii nájezdů rozhodl Milan Garčar.

V elitní kategorii žen si zajistily finálovou účast florbalistky Děkanky. Úřadující české mistryně a vítězky minulých dvou ročníků Czech Open zatím neztratily ani bod a míří za vítězným hattrickem. V boji o triumf je čekají v neděli od 12:00 FbŠ Bohemians. Třetí místo obsadily Vítkovice, které zdolaly Chodov 2:1.

Fortuna Czech Open, muži:
Čtvrtfinále:
Tatran Střešovice - FBC Ostrava 5:4 po sam. nájezdech (Hlavička 2, Garčar 2, Fridrich - Hanic, Koňařík, Trunkát, Chrápek), Tigers Langnau - Grünenmatt 4:2 (Zálesný 2, Mühelthaler, Stucki - Hirschi, Sikora), IBK Dalen - Bulldogs Brno 6:2 (Ch. Hofbauer 2, Samuelsson, Hjort, Dysli, M. Hofbauer - J. Kadlec, Valčík), Sirius IBK - Rychenberg Winterthur 7:4 (Lundberg 3, Barck 2, Widh, Masalin - D. Mucha 2, M. Mucha, Schadegg).
Semifinále:
Tigers Langnau - Tatran Střešovice 4:6 (Stucki 3, Burkhalter - Deutsch 2, Jedlička 2, Von der Pahlen, Fridrich), Sirius IBK - IBK Dalen 7:6 po sam. nájezdech (D. Johansson, J. Johansson, Blombergsson, Homgren, Ramsell, Lundberg, rozhodující sam. nájezd Svensson - M. Hofbauer 2, Sundelin, Stenmark, P. Bodén, A. Bodén).
Elitní kategorie žen:
Semifinálová skupina:
Děkanka Praha - FbŠ Bohemians 2:0, JM Chodov - Vítkovice 4:5, Vítkovice - FbŠ Bohemians 1:2, Děkanka Praha - JM Chodov 6:2.
Konečné pořadí: 1. Děkanka 3 zápasy/6 bodů (skóre 13:4), 2. FbŠ Bohemians 3/3 (4:5), 3. Vítkovice 3/2 (8:11), 4. Chodov 3/1 (8:13).
O 3. místo: Vítkovice - Chodov 2:1.
O 5. místo: FBC Liberec - Olofströms IBK (Švéd.) 2:3.
O 7. místo: UKS Absolwent Siedlec (Pol.) - IBC Östersund (Švéd.) 4:0.
O 5.- 8. místo: Olofströms IBK (Švéd.) - IBC Östersund (Švéd.) 5:1, UKS Absolwent Siedlec (Pol.) - FBC Liberec 2:3.

Reklama