Hlavní obsah

Florbalisté Tatranu ukončili domácí čekání, na Czech open si zahráli finále

PRAHA

Doma jsou dlouhá léta neohroženými suverény, na prestižním letním turnaji Czech open, který spolupořádají, se florbalistům Tatranu Střešovice ale dlouho nedařilo zahrát si o vítězství. Letos prolomili sérii nezdarů, podlehli až ve finále švédskému Siriusu.

Článek

V o něco slabší konkurenci než v minulých letech způsobené kvůli olympiádě předsunutým termínem zvládli dramatické semifinále se švýcarským Langnau a proti severskému týmu z města Uppsala chtěli svoji finálovou účast po devíti letech vyšperkovat vítězstvím.

Návrat Švéda

Jenže precizní obrany a skvělé výkony gólmanů umožnily téměř 6500 divákům v hale hokejové Sparty vidět jediný gól, když zřejmě regulérní branku nejlepšího hráče turnaje Milana Fridricha sudí neuznali. Vítěznou trefu už po čtyřech minutách obstaral Švéd Barck. „Šancí jsme měli také dost, jenže jsme je nedali,“ drbala si hlavu čerstvá staronová posila Střešovic Johan von der Pahlen.

Po ročním odskočení si do Švédska se vrátil do Prahy. „Tady je můj druhý domov. Když mi brankář Tomáš Kafka zavolal, jestli přijedu, byl jsem nadšen,“ popisoval, byť se svou hrou spokojen nebyl. „Dodělával jsem ve Švédsku školu, ještě mi chybí dvě zkoušky, takže pořádně trénuju teprve týden. To bylo znát, dokážu hrát lépe,“ ujišťoval.

Kafka chce na MS

Zatímco on v šanci ve švédském týmu na mistrovství světa v prosinci nevěří, pro řadu českých hráčů bylo Czech open i dalším dílem boje o nominaci. I pro Tomáše Kafku, který loni hostoval v nejslabším týmu extraligy Bohemians. „Jsem rád, že v kabině Tatranu je nás teď s Mirkem Hanzlíkem zase víc starších, aspoň pomůžeme nastolit řád,“ pravil s vážnou tváří. „I když my jsme jako mladí nebyli jiní,“ mávl rukou už s úsměvem gólman, jemuž v minulosti komplikovala přípravu profese forenzního vyšetřovatele.

„Ale teď jsem zjistil, že ve francouzské pobočce dostal jeden člověk také volno, aby se mohl připravovat na mistrovství světa v parašutismu, tak se tím můžu ohánět,“ usmíval se někdejší nejlepší brankář světa s výhledem na šampionát v Praze a Ostravě. „Snad mi i Czech open pomohlo ukázat, že jsem správná volba,“ doufal devětadvacetiletý gólman.

Fortuna Czech Open:
Elitní kategorie mužů:
Finále: Tatran Střešovice - IK Sirius IBK 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka: 4. Barck. Rozhodčí: Olsson, Haglund (oba Švéd.). Bez vyloučení. Diváci: 6357.
Elitní kategorie žen:
Finále: Děkanka Praha - FbŠ Bohemians 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Branky: 18. Komissarovová, 33. Novotná, 53. Šindelová, 59. Rozumová - 33. D. Brennerová, 36. Kohutová, 55. Hyršlová.
Kategorie B žen:
Finále: Elite Praha - FC Reilukerho 2:1.
Junioři:
Finále: SSK Future B - FBC Ostrava 6:1.
Kategorie B mužů:
Finále: Chateau de Höpöhöpö (Fin.) - Hattrick Brno 7:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články