Hlavní obsah

Plážový volejbal se v Pekingu odehraje bez hvězdy Juliany

PEKING

Olympijský turnaj plážových volejbalistek se odehraje bez jedné z největších hvězd Juliany. Brazilská hráčka musela přímo v dějišti vzdát svou snahu absolvovat turnaj i se zraněním kolena a po středečním tréninku dva dny před startem her účast vzdala.

Článek

Mluvčí brazilské federace oznámila, že se Juliana rozhodla odstoupit proto, aby nepřipravila svoji partnerku Larissu o možnost získat medaili. Nahradí ji zkušená Ana Paula.

Pětadvacetiletá držitelka stříbrné a bronzové medaile z mistrovství světa Juliana si na nedávném grandslamovém turnaji v Paříži poranila zkřížený vaz. Doporučenou operaci odmítla, ale konzervativní léčba a příprava se speciální ortézou nepomohly. Bolesti při dnešním tréninku ji přesvědčily boj v Pekingu vzdát.

"Oplakala to. Je přesvědčena, že by její start nebyl vůči Larisse fér, nemohla by podat bezchybný výkon," uvedla mluvčí.

Juliana s Larissou v této sezóně vyhrály turnaje Světového okruhu v Adelaide a v Ósace. Při každém startu s výjimkou Paříže se Brazilky probojovaly do semifinále a ve světovém žebříčku za letošní rok jim patří třetí místo.

Larissa si může podle pravidel FIVB vybrat za partnerku další Brazilku, která absolvovala alespoň osm kvalifikačních turnajů. Ana Paula se svojí dosavadní spoluhráčkou triumfovaly nedávno na Světovém okruhu v Gstaadu a Klagenfurtu. Společně sice vedou aktuální světový žebříček, ale tým tvoří až od konce roku 2007, takže se na olympiádu nestihly kvalifikovat.

Reklama

Související témata: