Hlavní obsah

Čeští basketbalisté porazili německou rezervu o 10 bodů

CHOMUTOV

Čeští basketbalisté porazili v prvním přípravném zápasu před kvalifikací na mistrovství Evropy B tým Německa 80:70 zásluhou zlepšeného výkonu od druhé čtvrtiny. Odveta se hraje v sobotu opět v Chomutově.

Článek

Národní tým po soustředění v Krkonoších prohrál úvodní čtvrtinu o jeden bod, když nedokázal ubránit německého střelce Grünheida. Ve druhé desetiminutovce začali reprezentanti agresivněji bránit a střelecky se prosazoval pivot Starosta. Po přestávce získali Češi osmnáctibodové vedení, které soupeř stáhl na polovinu. Zlepšenou spoluprací pivotů a křídel v závěrečné desetiminutovce Češi opět bodově odskočili, ale snaživý soupeř v závěru korigoval skóre.

Český tým vstoupil do zápasu se základní pětkou Vrubl, Welsch, Sokolovský, Benda a Nečas. Do druhé desetiminutovky poslal trenér Michal Ježdík Hubálka, Starostu, Kotase, Krause a Tomáše Tótha, který se krátce před poločasem zranil. Šanci v zápase dostali ještě Pospíšil a Slezák. Pro drobná zranění odpočívali Prášil, Jakub Houška a Votroubek. Sobotní utkání se hraje od 14 hodin.

Česká republika - Německo B 80:70 (16:17, 40:32, 67:51)
Nejvíce bodů: Benda, Welsch, Starosta po 12, Nečas a Sokolovský po 8 - Grünheid 21, Schaffartzik 17, Schoo 9, Khartschenkov 8. Rozhodčí: V. Lukeš - Karásek, Galajda. Trestné hody: 21/16 - 21/17. Fauly: 20:19. Trojky: 4:9. Diváci: 250.

Reklama

Související témata: