Hlavní obsah

Čeští házenkáři utrpěli na ME osmnáctiletých další prohru

BRNO

Ani na čtvrtý pokus neokusili mladí čeští házenkáři na mistrovství Evropy do osmnácti let v Brně radost z vítězství. Po výkonu plném chyb v úterý domácí tým podlehl ve skupině o 9.-16. místo Srbsku 30:34. Po této porážce už budou svěřenci trenéra Miroslava Bartoně bojovat jen o třináctou příčku.

Článek

Přitom vstup do zápasu vyšel českým reprezentantům dokonale, po rychlých protiútocích získali vedení 6:1. Srbové ale zlepšili hru v obraně a stav otočili.

Po změně stran se sice čeští házenkáři dvakrát dotáhli na rozdíl tří branek, následnými hrubými chybami v rozehrávce se ale připravili o možnost zvrátit průběh zápasu. Proti důrazu soupeře se dokázal v českém týmu prosadit pouze Petr Linhart, jenž zaznamenal devět branek.

"Bohužel jsme přišli až příliš snadno o úvodní náskok. Naší hře chyběl větší důraz, zbytečně jsme se zalekli důrazné obrany protivníka. Ve druhém poločase jsme už hráli lépe, vlastními chybami jsme se ale zbytečně připravili o možnost otočit výsledek," uvedl po utkání trenér Bartoň.

Skupina o 9.-16. místo:
Česká republika - Srbsko 30:34 (16:19)
Nejvíce branek: Linhart 9, Monczka 5, Hanisch, Horký, Brož a Horňák po 3 - Beočanin 12.

Reklama

Související témata: