Hlavní obsah

Basketbalisté ztratili výhru nad Francií až v závěru

ŠTRASBURK

Čeští basketbalisté v přípravném turnaji před zářijovou kvalifikací o mistrovství Evropy prohráli ve francouzském Štrasburku i druhý zápas, když v sobotu podlehli favorizovanému domácímu celku 64:66. Češi měli blízko k cennému úspěchu na osmým týmem loňského evropského šampionátu, ale v závěrečné čtvrtině si nechali soupeře po několika chybách odskočit a těsné manko už nestáhli. Hostům nebylo nic platných ani 29 bodů Jiřího Welsche.

Foto: archiv

Jiří Welsch - ilustrační fotografie

Článek

Welsch si po utkání pochvaloval, že výkonnost českého týmu má stoupající tendenci. "Byl to z naší strany mnohem lepší než v pátek, když jsme prohráli s Lotyšskem. S Francouzi jsme byli blízko vítězství, všichni jsme se herně zvedli. Tři čtvrtiny jsme zápas kontrolovali a škoda, že jsme na konci domácí nechali převzít těsné vedení," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK hráč španělské Málagy.

"Ale na dnešním výkonu se dá do budoucna stavět. Porážka mrzí, ale dnešek je povzbuzením," dodal Welsch, který se prý cítil o mnoho lépe než v pátečním zahajovacím utkání turnaje.

Svěřenci kouče Michala Ježdíka, které v září v kvalifikačních bojích čeká šest duelů s Bosnou a Hercegovinou, Izraelem a Británií, sehrají poslední zápas turnaje v neděli od 15:30 proti Finsku.

Francie - Česko 66:64 (18:15, 32:35, 42:43)
Nejvíce bodů ČR: Welsch 29, Benda 9, Sokolovský a Hubálek po 7.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články