Hlavní obsah

Miami rozstřílelo Atlantu na její palubovce

NEW YORK

Basketbalisté Miami svým výkonem ve středečním utkání s Atlantou připomněli slavnější časy svého klubu. V Georgii byli sice v roli hostů, přesto Hawks nikterak nešetřili a deklasovali je 107:37. Vítězný celek je přitom poslední v sedmičlenném pořadí Atlantické divize. Nejlepším střelcem Miami byl nováček zámořské ligy Caron Butler s 25 body.

Článek

Butler byl spokojen s tím, jak se dokázal zapracovat do systému hry Miami. "Zvládám to čím dál lépe," řekl křídelník, který v utkání proměnil deset z 15 střeleckých pokusů. "Spoluhráči mi věří a já mohu více střílet, což mi vyhovuje. Začít rok takovouhle výhrou, s tím jsme moc spokojeni," dodal. Proti Atlantě si Butler vůbec nevede špatně, již v ponděli na domácí půdě získal 21 bodů, do koše poslal sedm z jedenácti střeleckých pokusů.

Miami zahájilo sezónu nešťastně, vyhrálo jen pět z úvodních 22 zápasů, ale v poslední době šly jeho výkony opět nahoru. V historii klubu zvítězili basketbalisté Heat jen čtyřikrát vyšším rozdílem než ve středu v Atlantě a 107 nastřílených bodů pro ně představovalo rekord tohoto ročníku. Domácí mužstvo přitom vyhrálo úvodní čtvrtinu zápasu, ale další dějství potom ztratilo rozdílem 16 bodů. Zato Atlantě se momentálně příliš nedaří. Prohrála totiž již čtvrté z posledních pěti klání.

Thomasova vláda

Poosmé za sebou prohráli basketbalisté Toronta, jejichž kádr je v současné době oslaben o řadu zraněných hráčů. I pro ně se v New Yorku stala osudnou druhá čtvrtina, v níž jejich soupeř nastřílel dvakrát tolik bodů co oni (14:28). Knicks dominovali i v dalších dvou čtvrtinách, v té závěrečné pustili Raptors dokonce jen ke třinácti bodům, a vyhráli 95:75. Na hřišti vládl domácí pivot Kurt Thomas, který dal 26 bodů a doskočil čtrnáct odražených míčů. Výtečně mu sekundoval i Allan Houston, jenž si připsal 15 bodíků. Horší než Toronto, které dosud zvítězilo jen osmkrát, jsou v celé lize už jen týmy Denveru a Clevelandu.

Reklama