Hlavní obsah

Čeští basketbalisté prohráli ve Štrasburku i s Finskem

Česká basketbalová reprezentace odjela z mezinárodního turnaje ve Štrasburku bez vítězství. Po prohrách s Lotyšskem i s domácí Francií v neděli svěřenci trenéra Michala Ježdíka podlehli v závěrečném zápase také týmu Finska 73:75.

Článek

Po vydařené úvodní čtvrtině se český tým začal střelecky trápit a v další desetiminutovce přidal pouze osm bodů. Finové si potom udržovali mírný náskok a českou snahu o zvrat v závěru poznamenalo několik výpadků v obraně i v útoku.

Trenér Ježdík si posteskl, že se tým opět nedokázal vyvarovat jedné slabší čtvrtiny. "Ve druhé čtvrtině jsme se špatně pohybovali bez míče, příliš dlouho nám míč vázl v rukou a také jsme udělali spoustu zbytečných chyb. V závěru měly oba týmy stejnou šanci vyhrát, ale my jsme zvládli koncovku takticky hůře ukvapenými střelami a špatně zvolenými fauly," uvedl reprezentační kouč.

Pochvaloval si nicméně zapojení nováčků. "Velký prostor dostali mladíci Satoranský s Kudláčkem, když v sobotu odehráli 31 minut, dnes pobyli na hřišti dohromady 21 minut," řekl. "Setkali jsme se s o stupeň lepšími soupeři než minulý týden (proti rezervě Německa), se soupeři, jejichž styl je podobný našim soupeřům v kvalifikační skupině," dodal Ježdík.

Česko - Finsko 73:75 (26:22, 34:36, 50:56)
Nejvíce bodů: Welsch 18, Benda 13, Nečas 12 - Koponen 15, Kotti 12.

Reklama