Hlavní obsah

Basketbalisté na turnaji v Rize podlehli i Francii

RIGA

Čeští basketbaloví reprezentanti na přípravném turnaji v Rize nepřerušili sérii pěti porážek ani ve středečním duelu proti favorizované Francii. Svěřenci kouče Michala Ježdíka prohráli 66:89 a skončili na posledním místě. Předtím podlehli domácímu Lotyšsku a v úterý i Gruzii.

Článek

Češi ve středu s Francií znovu dlouho drželi krok, stejně jako před dvěma týdny ve Štrasburku. Ale v závěru už oslabená reprezentace, která se musela obejít bez Jiřího Welsche, zraněných Ondřeje Starosty, Lukáše Kotase, Ondřeje Prášila a Štěpána Vrubla, na nápor Francie dirigované hvězdným rozehrávačem Tonym Parkerem nedokázala reagovat. Opora San Antonia v NBA se blýskla 30 body.

"Tři čtvrtiny jsme měli velmi dobré, v závěru se už prosadil soupeř svojí kvalitou a využil našeho výpadku. Ale bereme si z toho i hodně pozitivního. Velmi mladí kluci jako Satoranský nebo Kudláček třeba mohli nabrat obrovské zkušenosti, když si mohli zahrát proti hráči Parkerova kalibru. Je to pro ně i motivace do další práce," řekl Ježdík.

Basketbalisté už příští středu vstoupí do evropské kvalifikace domácím duelem proti Bosně a Hercegovině. Trenér Ježdík nedělá ze série šesti porážek žádné závěry a hlavně si přeje, aby se uzdravili všichni lehce zranění. Reprezentanti se po dnešním návratu do Prahy na několik dní rozešli, v neděli se sejdou v Pardubicích a příprava už bude směřovat ke středeční kvalifikační premiéře proti Bosně.

Francie - ČR 89:66 (19:16, 42:37, 63:50)
Nejvíce bodů ČR: Hubálek 19, Kraus 10, Sokolovský a Prášil 8, Benda 7.

Reklama