Hlavní obsah

Plážové volejbalistky pokračují v Norsku v opravách

Obě české dvojice plážových volejbalistek budou pokračovat na turnaji Světového okruhu v Kristiansandu v opravách. České jedničky Hana Klapalová s Terezou Petrovou nejprve porazily rakouský pár Montagnolliová, Pichlerová 2:0 na sety, v dalším kole ale podlehly čtvrtým nasazeným Gruzínkám Sakaové a Rtvelové.

Článek

Druhá dvojice Jana Goliášová a Eva Weissová nejprve úspěšně zvládla kvalifikaci, poté prohrála v prvním kole s nejvýše nasazenými Brazilkami Antonelliovou a Leaovou až 13:15 ve třetím setu. V soutěži se mladý český pár udržel díky výhře v opravném pavouku.

V mužské kategorii budou hrát hlavní soutěž tři české páry. Janu Dumkovi s Pavlem Rotreklem stačilo vyhrát jediný zápas kvalifikace proti italské dvojici Apicella, Mercanti, bratři Robert a David Kufové museli zvítězit dvakrát. Nejlepší český pár hrající v Norsku Martin Tichý a Petr Beneš byli přímo nasazeni do hlavní soutěže, která začne ve čtvrtek.

Plážový volejbal - světový okruh v Kristinsandu:
Muži - kvalifikace:
1. kolo:
R. Kufa, D. Kufa (ČR) - Koponen, Peltonen (Fin.) 2:0 (16, 11).
2. kolo:
R. Kufa, D. Kufa - Borge Johansen, Bjorbak (Nor.) 2:1 (15, -34, 9), Rotrekl, Dumek (ČR) - Apicella, Mercanti (It.) 2:0 (15, 16).
Ženy:
1. kolo:
Klapalová, Petrová (ČR) - Montagnolliová, Pichlerová (Rak.) 2:0 (16, 19), Antonelliová, Leaová (1-Braz.) - Goliášová, Weissová (ČR) 2:1 (17, -16, 13).
2. kolo:
Sakaová, Rtvelová (4-Gruz.) - Klapalová, Petrová 2:1 (-18, 18, 8).
Opravy - 1. kolo:
Goliášová, Weissová - Bratkovová, Ukolovová (Rus.) 2:0 (17, 15).

Reklama