Hlavní obsah

Basketbalisté Brna dostali ještě deset dnů na sehnání sponzora

BRNO

Ještě deset dnů navíc dostali basketbalisté Brna na vyřešení své krizové situace a případné sehnání nového sponzora. Původně měli předložit řediteli ligové soutěže Zdeňku Ringsmuthovi již dnes v poledne dokumenty o splacení všech dluhů a finančním pokrytí nadcházející sezóny.

Článek

"Zástupce brněnského klubu Jiří Svoboda mě oficiálně požádal o odklad rozhodnutí až na konec příštího týdne. Podle jeho slov má připravena jednání ještě se třemi mimobrněnskými sponzory o jejich případném vstupu do basketbalového klubu," řekl Ringsmuth.

Odložení konečného termínu nahrála i skutečnost, že hlavní potenciální uchazeč o start v nejvyšší soutěži BK Ústí nad Labem si nabídku rozmyslel a po loňském sestupu zůstane ve druhé nejvyšší soutěži. "Důležitou roli při rozhodování výboru našeho klubu hrála finanční stránka a také současné složení týmu. Proto jsme nabídku odmítli," uvedl manažer Severočechů Tomáš Holešovský.

"Po zprávě z Ústí nad Labem jsme se dohodli s předsedou asociace ligových klubů Zdeňkem Břízou, že dáme Brnu prostor až do příštího pátku, kdy se definitivně rozhodne, jakou podobu bude mít ligová soutěž. Zda se bude hrát pouze s jedenácti kluby, nebo v plném počtu i s Brnem," dodal Ringsmuth.

Reklama