Hlavní obsah

Volejbalistky Nováková a Tobiášová skončily v Myslowicích čtvrté

MYSLOWICE

Plážové volejbalistky Soňa Nováková a Tereza Tobiášová skončily na turnaji Světového okruhu v Myslowicích čtvrté. Ve svém závěrečném utkání v neděli podlehly vicemistryním Evropy Nile Hakedalové a Ingrid Törlenové z Norska 1:2 na sety. Za čtvrté místo získaly české hráčky prémii 10 500 dolarů.

Článek

Dvaatřicetiletá Nováková a o dva roky starší Tobiášová na turnaji, na němž chyběly volejbalistky z nejužší světové špičky, nejprve úspěšně zvládly kvalifikaci a v hlavní soutěži pak bez porážky došly až do semifinále. V něm však v sobotu neuspěly proti německému páru Katrin Holtwicková, Ilka Semmlerová a v neděli za 58 minut prohrály ve třech setech i s Norkami.

Pro Tobiášovou byla semifinálová účast nejlepším výsledkem v kariéře. Nováková už má ve Světovém okruhu vesměs s Evou Celbovou-Ryšavou na kontě tři třetí místa, s toutéž spoluhráčkou získala i bronz na MS 2001 a v devadesátých letech dvakrát triumfovala na mistrovství Evropy.

Ve finále na polském písku se Holtwicková a Semmlerová v neděli od 13:45 utkají s brazilskou dvojicí Maria Clara, Carol.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články