Hlavní obsah

O'Neal v roce 2010 ukončí kariéru v NBA a bude možná soudcem

Jeden z nejpopulárnějších basketbalistů v NBA Shaquille O'Neal se chystá za dva roky ukončit kariéru. Obrovitý pivot uvedl, že dodrží svůj kontrakt s Phoenixem a poté dá zámořské soutěži sbohem.

Článek

"Má basketbalová kariéra se uzavře za 735 dnů," řekl O'Neal pro televizi Florida News 13. "Jako vzdělaný muž jsem měl vždycky na výběr, co pak budu dělat. Jednou z možností je soudnictví," uvedl šestatřicetiletý hráč, který v roce 2005 zakončil magisterské studium na univerzitě ve Phoenixu. V minulosti tvrdil, že jeho snem je stát se po skončení sportovní kariéry šerifem.

Úctyhodných 216 centimetrů vysoký a téměř 150 kilogramů vážící rodák z Newarku má ve sbírce čtyři tituly šampióna NBA. Tři získal s Los Angeles Lakers a jeden s Miami, přičemž byl třikrát vyhlášen nejužitečnějším hráčem finálové série.

I přes to, že O'Neala v uplynulé sezóně limitovala zranění, v 61 zápasech základní části dosáhl na solidní průměry 13,6 bodu a 9,1 doskoku na utkání. V pěti utkáních v play-off se dokonce zlepšil na 15,2 bodu a 9,2 doskoku.

Reklama