Hlavní obsah

Volejbalistky Brna pomýšlejí v extralize opět na jednu z medailí

BRNO

Volejbalistky KP Brno chtějí v nadcházející extraligové sezóně i s výrazně obměněným kádrem minimálně obhájit třetí místo. Nejvýznamnější posilou Brňanek bude dvaatřicetiletá bývalá reprezentační blokařka Kateřina Božková, která se po dvanácti sezonách strávených v zahraničí vrátila domů.

Článek

"Chtěla bych si po návratu do Brna opět zahrát finále extraligy. Měla jsem sice ještě nabídky z francouzských klubů, ale mým přáním bylo po dlouhém zahraničním působení se už vrátit domů za přítelem," uvedla na úterní tiskové konferenci Božková, která v dosavadní kariéře prošla kluby na Slovensku, Itálii, Španělsku a Francii.

Výraznou změnou v klubu byl i odchod trenéra Miroslava Čady, pod jehož vedením získaly Brňanky pět titulů, do konkurenčního Prostějova. Novým koučem je čtyřiatřicetiletý Ondřej Marek, který má zkušenosti ze slovenské Senice a působil také v roli asistenta reprezentační trenérky Táni Krempaské.

Vedle Božkové jsou dalšími posilami libero Julie Jášová ze Slavie Praha, smečařky Martina Útlá z Ostravy a slovenská reprezentantka Martina Noseková z UK Bratislava. Tým po minulé sezoně opustily Markéta Tomanová (Prostějov), Tereza Fiedlerová (Francie), Martina Jelínková a Lucie Drexlerová (obě Senica) a Jana Goliášová (Přerov).

V přípravě vyhrály volejbalistky KP Brno turnaje v Bratislavě a Olomouci a skončily druhé v Dolním Kubíně a Luhačovicích. "Výsledky v přípravě jsou slibné, porazili jsme i silný polský tým z Bialsko Bialej. Nyní ale musíme potvrdit výkonnost v extralize," řekl trenér Marek. Brňanky si navíc zahrají i Challenge Cup, ve kterém v prvním kole narazí na UP Olomouc. Vítěz tohoto souboje se utká s francouzským Istres.

Reklama

Související témata: