Hlavní obsah

Brněnské volejbalistky vyhrály ve Frýdku-Místku a vedou extraligu

PRAHA

Volejbalistky Brna vyhrály v extralize i zápas druhého kola a s plným počtem bodů vedou tabulku. Brňanky v sobotu zvítězily 3:1 ve Frýdku-Místku. První zápas nové sezóny absolvovaly finalistky minulého ročníku z Olomouce a bez potíží ho zvládly: v Praze-Střešovicích porazily domácí Tatran hladce 3:0.

Článek

Už v prvním setu prokázaly hráčky Olomouce vyšší kvalitu a domácí celek jasně předčily, když rozdíl postupně narostl až na 11 bodů. Druhý set byl vyrovnaný jen zpočátku, pak už opět na dvorci vládla Olomouc díky pestřejší hře v útoku. V třetí sadě Tatran obměnil sestavu, ale ani to na úspěch nestačilo.

Slavia vstoupila do utkání s Přerovem nervózně a v úvodu často chybovala. Postupně ale Pražanky přitvrdily v útoku, získaly převahu a zvyšovaly náskok. I obrázek další dvou setů byl podobný - vyrovnaný začátek a postupně se zlepšující výkon slávistek, které nakonec Přerov jasně přehrály.

Extraliga volejbalistek:
Střešovice - Olomouc 0:3 (-14, -17, -13), Slavia Praha - Přerov 3:0 (16, 16, 15), Frýdek-Místek - Brno 1:3 (-14, -23, 22, -20).

Reklama