Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy vedou extraligu před Libercem a Kladnem

PRAHA

Volejbalisté Ostravy, Liberce, Kladna a Opavy mají po druhém kole extraligy plný bodový zisk. Díky nejlepšímu poměru setů vedou tabulku vicemistři z Ostravy, kteří dnes zvítězili 3:1 v Brně.

Foto: FIVB

Volejbal - ilustrační foto

Článek

Domácí nastoupili proti favorizovaným Ostravanům s mladým univerzálem Falgrem a drželi se statečně. Vyhráli dokonce první set, poté už ale slavila úspěch přesnější hra hostů. Za Brno poprvé nastoupila ukrajinská posila Dmytro Nadopta.

Opavu vedl proti Ústí nad Labem osmnáctiletý nahrávač Janouch a v úvodním setu domácí svého soupeře jasně přehráli. Úspěšní byli především na bloku, kde šestkrát bodovali, a dařil se jim i servis, jímž dali čtyři esa.

Vyrovnaný druhý set poznamenalo příliš mnoho zkažených podání, o vítězství Opavy rozhodl v závěru dvakrát Fila: poprvé blokem a rozhodující bod přidal vytlučením bloků. V posledním setu domácí rychle získali sedmibodový náskok, Severočeši prostřídali, ale zvrat ve vývoji utkání to nepřineslo.

Volejbalová extraliga mužů - 2. kolo:
Brno - Ostrava 1:3 (19, -22, -21, -23), Opava - Ústí nad Labem 3:0 (18, 25, 20), Liberec - Benátky nad Jizerou 3:1 (-24, 24, 16, 21), ČZU Praha - Kladno 0:3 (-20, -19, -23).

Reklama