Hlavní obsah

Nymburk chce opět uspět na všech frontách

PRAHA

Basketbalový tým z Nymburku má pro nadcházející ročník Mattoni NBL nemalé ambice. I když tuší, že po posílení dalších klubů bude letošní sezóna vyrovnanější, chce již pošesté vyhrát mistrovský titul a obhájit prvenství v Českém poháru. Ani na evropské scéně nechce být jen do počtu a rád by zopakoval loňský postup do play-off ULEB Cupu.

Článek

Letošní basketbalová sezóna by mohla být zase o něco vyrovnanější a napínavější. Soupeři Nymburku hojně posilovali a uřádujícímu mistru nedají rozhodně nic zadarmo. Ani Nymburk však na přestupovém poli nezahálel. V nové sezóně se v jeho týmu představí  Američan Justin Gray, Polák Robert Tomaszek, Slovinci Matej Venta a Goran Jagodnik. Mužstvo naopak opustili Monty Mack, Pavel Beneš a nejlepší střelec Radoslav Rančík.

Změní se herní styl

Izraelský trenér Muli Kacurin však věří, že souhra mezi jeho svěřenci bude klapat. "Minulý rok jsme laťku nasadili opravdu vysoko. Rozhodně nebude jednoduché zopakovat tyto výsledky. Uděláme ale vše pro úspěch," prohlásil Kacurin. Po odchodu zkušených opor se změní i herní projev. "Náš styl bude trochu jiný. Budeme více střídat a na soupeře vyvíjet ještě větší tlak. Příprava nám ukázala, že máme hodně dobrých hráčů," dodal trenér.

Velký úspěch zaznamenal Nymburk i v ULEB Cupu, kde se mu podařilo postoupit do play-off.  Letos na hráče v přejmenovaném poháru na Eurocup čeká španělský celek Bilbao, srbský Vršac a jeden z trojlístku Galatasaray, Podgorica nebo Siauliai. Kapitán Ladislav Sokolovský  věří, že se podaří navázat na loňské výsledky. "Klíčem k postupu ze skupiny budou vyhraná utkání doma, pokusíme se ale překvapit i venku," přál si Sokolovský.

Reklama

Související témata: