Hlavní obsah

Basketbalisty Pardubic trápí před startem ligy zranění

LÁZNĚ BOHDANEČ

V nelehké situaci vstoupí do nového ročníku basketbalové ligy hráči BK Synthesia Pardubice. Mužstvo trenéra Ivana Vojtka pronásledují zdravotní potíže. Nejvážnější jsou zranění rozehrávače Sanderse (natržený čtyřhlavý stehenní sval) a Grepla, který má ruku v sádře. V pořádku nejsou ani pivoti Majerík (odražená pata) a Šteffel (zlomený nos). Proto vedení klubu pozvalo na týdenní zkoušku litevského hráče Niparvičiuse.

Článek

Trenér Vojtko klade velký důraz na úspěšný vstup do soutěže, proto mu zranění klíčových hráčů dělají velké chmury. Věří však, že zbytek mužstva uspěje velkou vůlí a obětavostí.

Pardubice zahájí soutěž ve středu proti Děčínu. Úvodní utkání bude mít pikantní příchuť pro klubového manažera Pavla Staru, který právě z Děčína před sezónou přišel. "Děčín hraje pravidelně na předních místech tabulky a vzbuzuje velký respekt. V přípravě hrál sice s lehčími soupeři, ale to nesnižuje jeho kvality. Jsem přesvědčen, že i v oslabené sestavě máme na to, abychom ho v ČEZ Areně přehráli," řekl Stara na dnešní tiskové konferenci.

V pardubickém celku došlo před sezónou k pěti změnám. Z týmu odešli Williams, Phillips, Svitek, Jiří Novotný a Přibyl, který ukončil kariéru. V kádru je nahradili Litevci Gaidamavičius a Sirvydis, Američan Payne a čeští hráči Grepl se Štefflem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články