Hlavní obsah

Magic Johnson byl nařčen, že onemocnění AIDS jen předstíral

MINNEAPOLIS

Legendární americký basketbalista Magic Johnson byl nařčen, že onemocnění AIDS pouze předstíral. O možném fingování choroby mluvili moderátoři diskuzního pořadu na americké rozhlasové stanici KTLK. Johnson ale jejich domněnky rezolutně popřel. Rozhlas se mu poté za slova moderátorů omluvil.

Článek

Debatu o devětačtyřicetileté bývalé hvězdě NBA rozproudil telefonát jednoho z posluchačů, podle nějž by lidé neměli brát zdravotnickou péči jako samozřejmost.

Moderátor Langdon Perry reagoval, že je však spousta nemocí, se kterými lze při užívání obyčejných léků dlouho žít. "Myslíš jako Magic Johnson?" odpověděl jeho kolega Chris Baker. "Ano, jako Magic a jeho vymyšlený AIDS. Magic AIDS jenom předstíral," prohlásil Perry. "Ty si myslíš, že Magic předstíral AIDS, aby ho lidé litovali?" zeptal se Baker. "Jsem o tom přesvědčen," dodal Perry.

Johnson reagoval na vystoupení moderátorů rozhořčeně. "Na AIDS umírají milióny lidí a oni si z toho utahují," citovala agentura AP prohlášení pětinásobného šampiona NBA. Rozhlasová stanice se poté omluvila a slíbila, že bude o zákeřné nemoci pravidelně informovat ve spolupráci s Johnsonem.

Bývalému hráči Los Angeles Lakers našli lékaři virus HIV v roce 1991, poslední lékařská vyšetření však u Johnsona žádné příznaky nemoci AIDS neodhalila.

Reklama

Související témata: