Hlavní obsah

Florbalistky Děkanky bronz na Evropském poháru neobhájily

WINTERTHUR

Florbalistky Děkanky na Evropském poháru ve švýcarském Winterthuru třetí místo z minulého turnaje ve finském Vantaa neobhájily. V duelu o bronz v neděli české mistryně podlehly Dietlikonu ze Švýcarska těsně 1:2. Všechny branky padly v úvodní části a svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové už nedokázaly ve zbývajících dvou dějstvích ztrátu smazat.

Článek

Ve švédském finále se radoval z triumfu tým IKSU, který zvítězil nad Balrogem 3:2 v prodloužení. Klubu, který si vybojoval účast na turnaji v kvalifikaci druhých zástupců čtyř evropských mocností, zajistila zlato trefou ve 4. minutě nastavení Nina Bäckmanová.

Děkanka, která v základní skupině prohrála s Dietlikonem 2:5, sahala po lepším výsledku. Švýcarský tým, který v lednu ve Finsku Evropský pohár vyhrál, sice vedl od 6. minuty díky Hjelmové, ale za deset minut vyrovnala Novotná. Po následné brance Rittmeyerové byla další snaha o vyrovnání marná.

V závěrečné části se Dietlikon ubránil v oslabení a náskok mohla pojistit Bernerová, která trefila tyč. V 57. minutě byla blízko gólu Děkanka, ale Novotná také zamířila jen do tyčky. V závěru už českému celku nepomohla ani power play, kterou ještě na závěrečných 28 vteřin umocnila přesilovka.

Evropský pohár:
O 3. místo:
Děkanka Praha - UHC Dietlikon 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Novotná (Šindelová) - 6. Hjelmová, 17. Rittmeyerová (Hjelmová). Rozhodčí: Juul, Kronow (oba Dán.). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 169.
Finále:
Balrog IK - IKSU 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Dahlérusová, 52. Lindströmová (Dahlérusová) - 38. Anderssonová (Wikströmová), 45. Wikströmová (Ekblomová), 64. Bäckmanová. Rozhodčí: Erhard, Renz (oba Švýc.). Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 547.

Reklama