Hlavní obsah

Basketbalistka Mokrošová-Bednářová: Věřím, že titul letos získáme my

PRAHA

Basketbalistky ZVVS USK Praha mají v letošní sezóně velké cíle. Rády by po třinácti letech vzaly titul svým dlouholetým rivalkám z Brna. Ani v Evropské lize by však nechtěly zahálet. Postup ze základní skupiny je pro ně prioritou. Pomoci k úspěchu by jim měla i dvojnásobná vítězka WNBA Američanka Swintayla Cashová.

Článek

Družstvo prošlo v letní přípravě výraznou obměnou. Hned sedm hráček klub opustilo. „Obměna kádru je velká, ale všechny nové hráčky jsme dlouho pečlivě sledovali. Už v přípravných zápasech se kvalita týmu projevila. Ze sedmi utkání s evropskými celky jsme prohráli pouze jeden,“ pochvaloval si trenér Lubor Blažek.

Největší hvězdou USK Praha by měla být olympijská vítězka z Atén Američanka Swintayla Cashová. V dresu vysokoškolaček se nově objeví také Srbka Ivanka Matičová, Řekyně Evanthia Maltsiová, Chorvatka Sonja Kiretová, Kateřina Bartoňová aJana Stehlíková.

Věří v jen dobré výsledky

V nejvyšší domácí soutěži celek odehrál zatím čtyři vítězná utkání. Všichni tedy věří, že letní změny přinesou jen dobré výsledky. „Síla týmu je veliká. V ženské lize tedy nemůžeme mít menší cíl, než že ve finále porazíme Brno a získáme konečně titul,“ naznačil plány manažer Marek Kučera.

Již 15. října se vysokoškolačky představí také v Evropské lize. První zápas odehrají na půdě francouzského Hainaut. V dalších kolech je v základní skupině čeká ruský Jekatěrinburg, španělská Valencie, polská Gdyně a chorvatský Šibenik. Čtyři úspěšné týmy postoupí do osmifinále. I když pražský klub nemá lehké soupeřky, všichni doufají v play-off. „Naše skupina není zrovna nejlehčí. Věřím však, že se nám letos povede postoupit do dalších vyřazovacích bojů,“ prohlásil Kučera.

Mokrošová se vdala

V mnohem úspěšnější letošní ročník Evropské ligy věří i dlouholetá opora vysokoškolaček Markéta Mokrošová, která se nedávno vdala a na dresu se objeví s příjmením Bednářová. "Loni se nám bohužel nepovedlo postoupit ze základní skupiny. Letos ale máme v družstvu šest cizinek. Myslím, že tým hodně posílil a postoupíme do play-off. Pak už bude záležet jen na tom, s kým se v osmifinále potkáme." Velmi pozitivně vidí i boj o domácí titul. "Brno mi zatím nepřijde v úplné herní pohodě. Uvidíme, jak to s ním bude dál. Věřím však, že letos sehrajeme vyrovnané finále a mistryněmi se staneme my," doufá Markéta Bednářová.

Reklama

Související témata: