Hlavní obsah

Basketbalisté CSKA prohráli i druhý duel proti týmu NBA

TORONTO

Basketbalisté CSKA Moskva neuspěli ani ve druhém přípravném utkání proti týmu NBA. V úterý podlehli na palubovce Toronta místním Raptors 78:86, když jim utekl především úvod závěrečné čtvrtiny.

Článek

Úřadující šampion Evropské ligy ale na rozdíl od pátečního utkání s Orlandem tentokrát svému soupeři dlouho vzdoroval. Čtyři moskevští hráči dosáhli desetibodové hranice, nejlepším střelcem byl s 15 body Ramunas Šiškauskas. Ještě v poločase vedlo CSKA o osm bodů, šňůra 2:13 na počátku čtvrté čtvrtiny ale stála hosty cenné vítězství.

Zatímco si nejlepší evropský celek naplánoval turné po zámořských palubovkách, týmy NBA se v přípravných zápasech představily basketbalovým fanouškům starého kontinentu. V úterý večer měli možnost vidět umění hráčů Washingtonu a New Orleans diváci v Berlíně.

Tamní nová aréna se líbila šéfovi NBA Davidu Sternovi natolik, že se otevřeně vyjádřil k možnosti sehrát zde v budoucnu i ostrý zápas slavné soutěže. "Věřím, že do olympiády v Londýně se zápasy NBA v Evropě uskuteční. Arény v Londýně a Berlíně jsou naší první volbou," prohlásil Stern před duelem, který skončil výhrou New Orleans 96:80.

Oba týmy se přesunou k páteční odvetě do Barcelony, další dvě utkání mezi New Jersey a Miami hostily v minulých dnech Paříž a Londýn.

Reklama

Související témata: