Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha podlehly na úvod Euroligy Hainautu 62:78

VALENCIENNES

Basketbalistky USK Praha nezvládly vstup do Evropské ligy a v utkání 1. kola dnes podlehly ve Valenciennes tamnímu Unionu Hainaut 62:78. O prohře Pražanek rozhodla především první čtvrtina, v níž si nechaly soupeřky utéct na rozdíl 15 bodů, a i když se pak postupně zlepšovaly, na zvrat to už nestačilo.

Článek

"Začali jsme dobře, aktivně v obraně, pak asi přišlo nějaké uspokojení a odešla nám obrana. Bez ní se na vrcholové úrovni prostě nedá hrát, za poločas jsme dostali 49 bodů. Vrhli jsme se do útočných dostihů," řekl ČTK po zápase trenér Lubor Blažek. "V útoku jsme přitom nezahráli špatně, musíme začít i do příštích zápasů lépe bránit," dodal.

Pražanky přitom do utkání doslova vlétly a po minutě a půl vedly 6:0, pak se ale jejich hra propadla do hlubokého podprůměru. Domácí hráčky byly najednou u všech míčů dřív, mnohem lépe doskakovaly a před koncem čtvrtiny vedly o patnáct bodů.

Jejich náskok kulminoval před poločasem, kdy vedly až 40:17. Teprve tehdy se vysokoškolačky probudily, přidaly na doskoku a alespoň srovnaly krok.

Opravdové procitnutí ale USK potkalo až v závěrečném dějství. Letní posily Kiretaová s Maltsiovou se konečně rozstřílely, v týmu ale zůstaly osamocené.

Pražanky v celém zápase výrazně zaostávaly ve střelbě trojek i zblízka, v obou činnostech zaznamenaly jen pětatřicetiprocentní úspěšnost. Nejlepší z českých hráček Michaela Bednářová zaznamenala jen pět bodů.

Euroliga - skupina C:
Union Hainaut - USK Praha 78:62 (26:13, 49:30, 64:42)
Nejvíce bodů: Nnamakaová 12, Wambeová a Reghaissiová po 11 - Kiretaová 16, Maltsiová 15, Whalenová 11. Trestné hody: 11/8 - 16/13. Fauly: 13:10. Trojky: 6:5.

Reklama