Hlavní obsah

Veselému skončila sezona, turecká basketbalová liga se nedohraje

Istanbul

V Turecku byly kvůli pandemii koronaviru ukončeny všechny basketbalové soutěže. Ligová sezona tím pádem předčasně skončila i reprezentačnímu pivotovi Janu Veselému z Fenerbahce Istanbul. Vedení tureckého svazu rozhodlo, že nebudou vyhlášeni mistři a nebude se sestupovat.

Foto: Sport.cz

Jan Veselý v dresu Fenerbahce Istanbul.

Článek

"Je to pro turecký basketbal to nejlepší rozhodnutí v zájmu ochrany zdraví sportovců, trenérů a celé basketbalové obce," řekl svazový prezident a bývalá hvězda NBA Hedo Türkoglu. Dodal, že rozhodnutí padlo po konzultaci se všemi kluby.

Mužská Süper Ligi byla ukončena po 23 kolech základní části ze třiceti, v jejím čele byl obhájce titulu Anadolu Efes o bod před Karsiyakou, vicemistrovské Fenerbahce bylo třetí. Veselý i kvůli zranění kolena zasáhl jen do šesti ligových utkání a tří pohárových. Dalších 18 zápasů ale odehrál v Evropské lize, která ještě sezonu neodepsala a do 24. května její vedení rozhodne, zda se dohraje v červenci na jednom místě a bez diváků.

Foto: Sport.cz

Český pivot Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul překročil v utkání proti Chimki Moskva hranici 2000 vstřelených bodu v Eurolize.

V Turecku se sportovní soutěže zastavily podobně jako v jiných zemích v březnu. Na rozdíl od basketbalu či volejbalu se znovu rozběhne fotbalová liga, jež oznámila restart na 12. června.

V Turecku je evidováno podle posledních údajů přes 138 000 případů nákazy koronavirem, a téměř 3800 lidí s nemocí covid-19 zemřelo.

Reklama

Související témata: