Hlavní obsah

Rozehrávač Robinson bude v Ostravě až do konce sezóny

OSTRAVA

Vedení ostravských basketbalistů se s americkým rozehrávačem Shawanem Robinsonem dohodlo na dlouhodobějším angažmá. Pětadvacetiletý rodák z Raleighu, který v týmu absolvoval pětidenní testy, ve čtvrtek s Novou hutí podepsal smlouvu do konce sezóny.

Článek

Robinson do Ostravy přestoupil z bundesligového Frankfurtu, kde s jeho letošními výkony nebyli spokojeni. Podle trenéra Františka Róna však bude pro jeho tým přínosem. "Měl by být platným hráčem. I když ta zkouška nebyla moc dlouhá, ukázal kvality," řekl Rón.

Americký basketbalista odehrál za Novou huť dva zápasy a v obou patřil k nejlepším hráčům. V Poděbradech dal 21 bodů, ve středu proti Kolínu přispěl 16 body k druhému vítězství Ostravy v sezóně.

Robinson bude zatím zaskakovat na rozehrávce za dlouhodobě zraněného krajana Mika Mitchella. Rón si však umí představit, že si na hřišti vyhoví i oba najednou. Robinson by se pak zřejmě posunul na křídlo. "Myslím si, že můžou hrát oba najednou. A pak, proč nemít v kádru dva kvalitní rozehrávače? Je totiž velice těžké předvídat, jak rychle se Mike po dlouhém výpadku dostane do herní pohody," dodal Rón.

Klíčový hráč Ostravy Mitchell by se měl na palubovku po operaci vazů v koleni měl vrátit v lednu příštího roku.

Reklama