Hlavní obsah

Basketbalisty Prostějova povede místo Mavrenského Slovák Bálint

PROSTĚJOV

Novým trenérem basketbalistů Prostějova se v pátek stal Slovák Peter Bálint, který vystřídal ve funkci Srba Ivicu Mavrenského. Toho vedení klubu po špatných výsledcích v úvodu sezony ve čtvrtek večer odvolalo. Ambiciózní tým je po dvanácti ligových zápasech na pátém místě se šesti vítězstvími a stejným počtem porážek. Navíc Hanáci vypadli v prvním kole Poháru EuroChallenge s KK Záhřeb.

Článek

O osudu kouče Mavrenského rozhodla středeční prohra v Ostravě, která byla před zápasem na posledním místě v ligové tabulce.

"S Bálintem jsme uzavřeli smlouvu do konce letošní sezony. V jeho prospěch hovořila pětiletá práce v našem v klubu a dokonalá znalost prostředí. Trenérsky vyzrál, což dokládá i stříbrná medaile, ke které přivedl na letošním mistrovství Evropy v Itálii české kadety," řekl ČTK manažer klubu Petr Fridrich. Bálint byl před pěti lety historicky prvním koučem basketbalistů Prostějova ve druhé lize. Těsně před postupem do nejvyšší soutěže jej v dubnu 2004 nahradil Predrag Benáček, kterému dělal asistenta. Později převzal funkci šéftrenéra prostějovské mládeže.

Prostějov nyní shání jednu posilu. "Po dlouhodobém zranění Richarda Leška potřebujeme kádr doplnit jedním menším pivotem," uvedl Fridrich.

Na přípravu s prvoligovým týmem bude mít Bálint více než týden, neboť v nadcházejícím víkendovém kole má Prostějov volno. Představí se až v sobotu 29. listopadu v domácím utkání s Kolínem.

Reklama

Související témata: