Hlavní obsah

Basketbalistky CSKA Moskva odstoupily z Evropské ligy

MOSKVA

Basketbalistky brněnského Gamboirunsu Brno mají v Eurolize o soupeře méně. CSKA Moskva odstupuje ze soutěže z důvodu ekonomického krachu majitele.

Článek

„Dostali jsme dopis od vedení FIBA, že ruský klub končí v Eurolize i v domácí soutěži. Při nesmyslně přemrštěné platové politice CSKA to zřejmě není až tak překvapivá zpráva,“ řekl brněnský manažer Jiří Hamza s tím, že dosavadní výsledky vítězek soutěže z roku 2005 (tehdy pod jménem Samara) budou anulovány. České šampiónky, který měly CSKA ve skupině, tak přijdou v tabulce o jednu výhru a příští středu už nepoletí k odvetě do Moskvy.

O potížích majitele klubu Iščuka v důsledku celosvětové finanční krize se v basketbalovém zákulisí mluvilo už několik dnů, teď je to hořká realita.CSKA to ještě oficiálně nepřiznává, ale zřejmě bude přinucen rozpustit tým uprostřed rozehrané sezóny.

Bez angažmá se tak ocitnou i takové hvězdy jako jsou Belgičanka Wautersová, Lawsonová z Francie, Ruska Korstinová, Američanka Douglasová či naturalizovaná reprezentantka sborné Hammonová. „Nevylučuji, že bychom i některou oslovili, pokud stávající kádr Brna nenaplní podmínku, že do Vánoc už nesmí prohrát v Eurolize žádné utkání,“ tvrdil Hamza.

Reklama