Hlavní obsah

Nymburk věří ve vítězný vstup s Podgoricou

PRAHA

Znovu na pardubické palubovce a ve stejné pohárové soutěži, nově ale pojmenované Eurocup, budou účinkovat basketbalisté mistrovského Nymburku. V úterý od 18 h se před kamerami ČT 2 pokusí o vítězný vstup do skupiny proti černohorskému celku Buducnost Podgorica.

Článek

„Úvodní zápas je nesmírně důležitý, může hodně může ovlivnit další průběh čtyřčlenné skupiny. Bez vytáček si ale musíme přiznat, že k naplnění postupových ambicí je nutné doma vítězit a věřím, že při kvalitním výkonu to dokážeme,“ říká trenér Muli Katzurin s tím, že je pro něj ctí znovu vést tým ve druhé nejvýznamnější klubové soutěži kontinentu.

„V ULEB cupu jsme se minule dostali do play off a stejný krok chceme udělat i letos, což znamená vejít se mezi dva postupující ve skupině, kde nás vedle Podgorici čeká ještě španělské Bilbao a srbský Vršac,“ dodává manažer Jiří Zídek. Hráči Nymburka věří, že se stejně jako loni doma dočkají výrazné divácké podpory. „S plným hledištěm v zádech můžeme být o krůček blíž úspěchu, bouřící atmosféra nás vždy nutí k výkonu až za hranici možností,“ tvrdí pivot Petr Benda.

Předprodej naznačuje větší divácký zájem než v minulé sezóně, dnes by v hale mělo fandit téměř pět tisíc diváků. Nymburk v domácí lize vyhrál dosud všech 13 utkání, vážnou prověrkou bude ale až pohár. „Pozitivní je, že náš herní projev se neustále zlepšuje, už i v obraně začínáme hrát tak, jak se chceme prezentovat na evropské scéně a na mužstvo je znát odhodlání i to, jak se těší. Postup ze skupiny máme za základní cíl sezóny,“ dodal kouč.

Podgorica musela hrát o účast v soutěži kvalifikaci, v ní vyřadila litevský tým Siaulai a nečekaně i Galatasaray Istanbul, čtvrtý tým loňského ULEB cupu. „To bylo veliké překvapení dokazující sílu soupeře, který sází na domácí zdroje a vyznává rychlý basket. Na křídle tam září černohorský reprezentant Dašič, nejlepší střelec posledního ME dvacetiletých. Nejen skvěle střílí, ale také perfektně najíždí do koše. Považuji ho za jednu vycházejících hvězd evropského basketu,“přibližuje Katzurin.

Reklama

Související témata: