Hlavní obsah

Podle Hamzy trápí krize i další ruské basketbalové kluby

BRNO

Ekonomická krize, která vedla až k pondělnímu odstoupení CSKA Moskva z Evropské ligy basketbalistek, údajně trápí i další ruské kluby. Podle manažera brněnských basketbalistek Jiřího Hamzy není vyloučeno, že osud CSKA v nejbližší době potká i další týmy.

Článek

"Ruská krize je dost vážná. Podle mých informací má šest z deseti ruských klubů basketbalistek vážné problémy. Nejlépe je momentálně situovaný Jekatěrinburg," řekl v úterý novinářům Hamza.

Podle něj je hlavní příčinou přeplácení hráček. "Podle mého názoru není normální, aby hráčky dostávaly za čtyřměsíční angažmá v Rusku půldruhého miliónu dolarů. Netýká se to pouze basketbalistek, ale i hokeje a fotbalu. Takové přeplácení hvězd je nesmyslné," dodal Hamza.

Českým mistryním z Gambrinusu Sika Brno podle jeho slov ekonomická krize nehrozí. "Už před třemi lety jsem řekl, že rozpočet nebudeme navyšovat. Ani za cenu, že bychom měli ustoupit z našich pozic. Přesto nás současná celosvětová ekonomická krize nabádá k opatrnosti. Děláme kroky, aby nás nepotkala. Můžeme si dovolit utrácet, jen na co stačíme," poznamenal brněnský manažer.

Reklama