Hlavní obsah

Rozhodčí Michaela Tabbová: Kráska mezi zvířaty

Adam KubínSport.cz

Ronnie O’Sullivana a Neila Robertsona bude na pražské exhibici Bitva králů krotit nejuznávanější profesionální ženská rozhodčí světa - Angličanka Michaela Tabbová. Čtyřicetiletá Michaela se momentálně nachází mezi špičkou světového snookerového a poolového soudcování. Svůj profesionální debut na Mistrovství světa si odbyla v roce 2003 v zápase Marka Kinga s Drew Henrym.

Foto: e-snooker.cz

Michaela Tabbová

Článek

Svůj první soutěžní zápas soudcovala matka dvou dětí v roce 2002 na turnaji Welsh Open mezi Kenem Dohertym a Jamesem Wattanou.

Její rozhodná povaha leckdy vedla ke kontroverzním rozhodnutím, které byly posléze shledány jako správné. Například v roce 2003 během Mistrovství světa v 9-ballu (pool) měla během zápasu Stevea Davise a Američana Earla Stricklanda velké problémy právě s druhým jmenovaným, se kterým se i nepříjemně pohádala. Strickland při svém vystoupení v dalším kole přinesl následující den kytici růží jako omluvu za své chování.

Dne 17.února 2007 se Michaela zapsala do historie jako první ženská rozhodčí, která kdy řídila finále bodovaného turnaje. Tím se stal podnik Welsh Open s finalisty Andrew Higginsonem a účastníkem exhibice Bitvy králů Neilem Robertsonem.

Reklama