Hlavní obsah

Basketbalisty Ostravy posílil pivot Meno z Konga

OSTRAVA

K vzestupu basketbalistů Nové huti Ostrava má napomoct konžský pivot Boris Meno, který do klubu přichází z francouzského druholigového Nantes. Pětadvacetiletý podkošový hráč má zámořské zkušenosti ze čtyřletého působení v univerzitním celku Davidson Wildcats a od startu sezony je už čtvrtou zahraniční posilou předposledního celku ligové tabulky.

Článek

Meno seděl na ostravské střídačce už v sobotním derby proti Opavě, ale kouč František Rón ještě nenašel odvahu ho nasadit do hry. "Zápas byl příliš důležitý na to, abychom experimentovali se sestavou. Ale veškeré papírové záležitosti jsou vyřízeny, hrát může a v dalších zápasech se na hřišti objeví," řekl Rón.

Dva metry a tři centimetry vysoký basketbalista po odchodu ze Spojených států zkoušel štěstí ve Francii a za Le Havre odehrál sezonu v elitní soutěži. Před tímto ročníkem odešel do Nantes.

Ostrava má v rozehrané sezoně už čtvrtou zahraniční akvizici. Vedení klubu se po katastrofálním úvodu a osmi prohrách v řadě rozloučilo s americkým křídlem Dillonem, místo nějž do kádru přivedlo jeho krajana Shawana Robinsona z německého Frankfurtu. Z Polska přišli pivot Kordian Korytek s křídlem Arturem Mielczarkem.

Změny už zafungovaly. Tým v posledních šesti kolech čtyřikrát vyhrál a odrazil se ode dna tabulky.

Reklama