Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu vyhráli po dramatickém závěru i v Atlantě

NEW YORK

Vítězné tažení basketbalistů Bostonu v NBA nezastavila ve středu ani Atlanta, která přitom v devíti předchozích domácích zápasech jen jednou neuspěla. Obhájci titulu Celtics zvítězili v soupeřově hale 88:85 a připsali si šestnáctou výhru za sebou.

Článek

Necelé tři sekundy před koncem přitom nejlepší střelec domácího mužstva Joe Johnson nevyužil trestný hod, který mohl znamenat vyrovnání. Na druhé straně pak Ray Allen ještě naopak stihl dvě bostonské šestky proměnit a uzavřít skóre.

Trenér vítězů Doc Rivers ocenil střelecké umění svých svěřenců. "V závěru jsme tam měli hned několik skvělých střel. A ty dvě Kevinovy (Garnettovy) byly naprosto neuvěřitelné," dodal na adresu autora 18 bodů Bostonu.

Střelcem dne byl Danny Granger z Indiany, strůjce vítězství 127:120 nad Golden State. Domácí basketbalista navíc k 41 bodům přidal ještě 11 doskoků a šest asistencí a blýskl se i stoprocentní úspěšností při 17 trestných hodech.

Philadelphia vyhrála pod vedením dočasného trenéra Tonyho DiLea i druhý zápas, tentokrát zdolala Milwaukee 93:88. Sixers se dokázali vyrovnat i se ztrátou Eltona Branda, který si v třetí čtvrtině vykloubil rameno. Náhradník Lou Williams vyšperkoval zápas 25 body, vyrovnaným životním maximem v NBA.

Utkání Chicaga proti Los Angeles Clippers rozhodlo ve prospěch domácího týmu až prodloužení. Hrdiny Bulls se stali Ben Gordon, který v závěru normální hrací doby zajistil vyrovnání na 106:106, a autor důležitých košů v nastaveném čase Derrick Rose.

NBA:
Atlanta - Boston 85:88, Indiana - Golden State 127:120, Philadelphia - Milwaukee 93:88, Toronto - Dallas 86:96, New Orleans - San Antonio 90:83, New Jersey - Utah 92:103, Minnesota - Cleveland 70:93, Chicago - LA Clippers 115:109 po prodl., Detroit - Washington 88:74.

Reklama

Související témata: