Hlavní obsah

Manažer brněnských basketbalistek Hamza na změny v týmu nespěchá

BRNO

Manažer basketbalistek Gambrinusu Sika Brno Jiří Hamza zatím nechystá po nepříliš vydařené základní části Evropské ligy změny v hráčském kádru. Loni stříbrný tým prestižní klubové soutěže skončil v základní skupině až na čtvrtém místě s bilancí čtyř vítězství a šesti porážek. To je druhý nejhorší výsledek v dosavadním třináctiletém působení brněnského klubu v Evropské lize.

Článek

Hůře dopadly české mistryně pouze v sezóně 2001/02, kdy skončily až na šestém místě a nepostoupily do play -. Tehdy v osmičlenné skupině vyhrály z 14 zápasů pouze šestkrát.

Po listopadovém týdenním odstoupení CSKA Moskva ze soutěže dostaly Brňanky od vedení klubu podmínku, že musejí v Evropské lize vyhrát tři zbývající zápasy v domácím prostředí s Lille, Rigou i Šoproní a k tomu porazit v české lize vedoucí tým tabulky USK Praha. Tento zápas se bude hrát v Praze až v lednu. V případě porážky v těchto utkáních hrozil manažer Hamza hráčskými změnami.

Cíl se Brňankám nepodařilo splnit, neboť ve středu prohrály se Šoproní. "S letošními výsledky nejsme spokojeni. Nechceme ale dělat nyní unáhlené závěry, ani se nechceme dostat v rozhodování pod tlak. Situaci podrobíme rozboru, změny nevylučujeme," řekl Hamza.

Jansoneová nenaplnila očekávání

Nejvíce ohroženou hráčkou je lotyšská pivotka Liene Jansoneová, která zatím nenaplnila očekávání. "Výkonnostně je v pořadí pivotek až na čtvrtém místě. V podkošové hře oproti minulé sezóně pokulháváme," přiznal po prohře se Šoproní asistent trenéra Vlastimil Havlík.

Evropská liga bude mít nyní více než pětitýdenní přestávku. Pak Brňanky čeká osmifinálový souboj s francouzským Bourges, které vyhrálo skupinu A. První zápas se hraje 27. ledna ve Francii, odveta o tři dny později v Brně, případný třetí zápas by se hrál opět ve Francii.

Brňanky Bourges už vyřadily

"Soutěž začne nyní znovu. Máme sice nevýhodu, že bychom z případných tří zápasů hráli pouze jednou doma, ale už několikrát v minulosti jsme dokázali i tuto překážku překonat," dodal Hamza.

Naposledy se podařilo Brňankám vyhrát v uplynulé sezoně v rozhodujícím třetím čtvrtfinále ve Valencii. O dva roky dříve vyřadily v třetím čtvrtfinále ve Francii právě svého nadcházejícího osmifinálového soupeře Bourges.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články