Hlavní obsah

Trutnovské basketbalistky prohrály i odvetu a v poháru končí

NAMUR

Basketbalistky Trutnova nepřešly přes 1. kolo play-off Evropského poháru FIBA. Po domácí dvanáctibodové porážce s belgickým favoritem Dexií Namur prohrály i odvetu na hřišti soupeře, tentokrát 69:83. Východočešky v pohárové Evropě končí, i tak ale postupem do vyřazovací fáze dosáhly nejlepšího výsledku v historii klubu.

Článek

Hostující hráčky přitom byly favoritkám opět celkem vyrovnaným soupeřem. Přestože zaspaly úvod zápasu a musely dotahovat manko, ještě tři minuty před koncem prohrávaly jen o tři body. Závěr však podle všeho ovlivnilo zklamání z nemožnosti vybojovat postup a domácí hráčky Trutnov ve zbytku utkání přehrály o jedenáct bodů.

"V obou zápasech jsme byli Namuru vyrovnaným soupeřem a rozhodně jsme trutnovskému ale i českému basketbalu ostudu neudělali," řekl po zápase trenér Trutnova Martin Petrovický. "V odvetě jsme bohužel za soupeřem po celý zápas zaostávali. Neměli jsme úplně svůj den. Ale cením si toho, že jsme dokázali zápas zdramatizovat," dodal.

Rozhodujícím faktorem bylo, že trutnovské hráčky nedokázali ubránit domácí pivotmanku Nsimbovou, která vedle 17 doskoků zaznamenala i 30 bodů a byla jasně nejlepší hráčkou zápasu.

Dexia Namur - Kara Trutnov 83:69 (23:17, 47:35, 59:51)
Nejvíce bodů: Nsimbová 30, Carpréauxová 15, Szymanská 9 - Mišurová 17, Hindráková 15, Hartigová 12. Rozhodčí: Krawinski (Pol.), Vovk (Chorv.) Trestné hody: 14/12 - 23/19. Fauly: 22:17. Trojky: 3:2. Diváci: 600. První zápas: 84:72, postupuje Namur.

Reklama

Související témata: