Hlavní obsah

Boston po rekordní sérii utrpěl v NBA další porážku

NEW YORK

Po rekordní vítězné sérii v klubové historii prohráli basketbalisté Bostonu v NBA druhé utkání za sebou. Vedoucí tým zámořské ligy podlehl v pátek na palubovce Golden State 89:99.

Článek

Warriors vybojovali cennou výhru výborným výkonem v poslední čtvrtině i přesto, že jim chyběli zranění Jamal Crawford, Monta Ellis a Corey Maggette. Nejlepším střelcem domácích, kteří vstupovali do závěrečné části s mankem osmi bodů, byl s 28 body Stephen Jackson.

"Hledali jsme něco, co by nás nakoplo," řekl Jackson, který se do sestavy Golden State vrátil po čtyřech zápasech vynechaných kvůli zranění levé ruky. "Tohle vítězství by nám mělo pomoci získat sebevědomí," dodal.

"V poslední čtvrtině jsme to rozjeli, přesně jak jsme si to naplánovali," uvedl trenér Warriors Don Nelson. "Sezóna je dlouhá, takže se Bostonu občas stane, že jeho soupeř v zápase zabere v pro něj nejméně vhodnou chvíli. Tahle prohra pro ně nemusí moc znamenat, ale pro nás je to velké vítězství," uvedl kouč.

Denver otočil sedmnáctibodový deficit

Celtics prohráli v NBA dva zápasy za sebou naposledy v březnu. "Čekal jsem to. Poprvé jsem na to začal myslet v polovině utkání, kdy jsme měli úspěšnost střelby 56 procent, oni jen 39 a vedli jsme jen o dvanáct bodů," řekl trenér obhájců titulu Doc Rivers. "Jakmile se jim začalo střelecky dařit, nedokázali jsme je zastavit," dodal.

Dramatický závěr měl zápas v Detroitu. Allen Iverson poslal domácí do vedení 90:88 pouhé dvě desetiny sekundy před koncem, hostující Oklahomě City se přesto málem podařilo vyrovnat. Vzápětí doklepával střelu do koše Jeff Green, míč se však dvakrát odrazil od obroučky a skončil mimo.

Sérii 13 porážek ukončila Minnesota, která zvítězila v New Yorku 120:107. Její kouč Kevin McHale se tak dočkal první výhry po nástupu do funkce. Denver porazil Philadelphii, i když prohrával už o 17 bodů. Zápas otočil především díky 15 tříbodovým košům a zvítězil 105:101.

NBA:
Denver - Philadelphia 105:101, Detroit - Oklahoma City 90:88, Golden State - Boston 99:89, Memphis - Indiana 108:105, Miami - Chicago 90:77, New Jersey - Charlotte 87:95, New Orleans - Houston 88:79, New York - Minnesota 107:120, Sacramento - Toronto 101:107, Utah - Dallas 97:88.

Reklama

Související témata: