Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu zvítězili v NBA popáté za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu vyhráli v NBA pátý zápas za sebou i přesto, že mají kvůli zraněním problémy se sestavou. Na Silvestra porazili Pistons doma 83:75 hosty z New Jersey, kterým dovolili nastřílet nejméně bodů v sezóně.

Článek

Detroit nastoupil bez členů základní sestavy Richarda Hamiltona a Antonia McDyesse, navíc přišel v prvním poločase kvůli zranění nohy o Rasheeda Wallace. "Když kterýkoli tým v lize ztratí tři ze svých šesti nejlepších hráčů, věci se pro něj změní. Naštěstí jejich místo zaujali jiní," chválil hráče z lavičky trenér Pistons Michael Curry.

"Nikdo z nich nepřijde na hřiště a hned z něj bude 'Sheed', 'Rip' nebo 'Dice'. Ale každý z nich nám pomohl svým vlastním způsobem," řekl na adresu náhradníků hvězdný Allen Iverson, jenž byl nejlepším střelcem týmu s 19 body. Druhý tahoun Pistons Tayshaun Prince si připsal o tři body méně.

Detroit v pondělí ukončil sedmizápasovou úspěšnou sérii Orlanda, které dva dny nato znovu nastoupilo na vítěznou vlnu. Tým Magic vyhrál 113:94 v Chicagu a připsal si osmou výhru z devíti zápasů. Jubilea se v poslední den roku dočkal trenér George Karl, jenž si na lavičce Denveru připsal 900. vítězství v kariéře.

Jeho svěřenci vyhráli 114:107 v Torontu a sedmapadesátiletý kouč si mohl na oslavu milníku i Nového roku připít svým oblíbeným pivem. "Nejsem zrovna milovník bublinek, spíš piva nebo červeného vína. A po takovém zápase chutná i pivo jako šampaňské," uvedl Karl, jenž v NBA trénuje od roku 1984.

Výsledky:
Chicago - Orlando 94:113, Detroit - New Jersey 83:75, Houston - Milwaukee 85:81, LA Clippers - Philadelphia 92:100, Oklahoma City - Golden State 107:100, Toronto - Denver 107:114.

Reklama

Související témata: