Hlavní obsah

Olomoucké házenkářky obhájily pohárový triumf

Házenkářky DHK Olomouc obhájily prvenství v Českém poháru, jehož závěrečný turnaj o víkendu pořádaly. V nedělním finále porazily Hanačky 29:22 pražskou Slavii, kterou zastavily v rozhodujícím boji o trofej i před rokem. Pražanky stejně jako už v semifinále vedl nový trenér Petr Pína, s posledním dnem starého roku totiž rezignoval Antonín Střelec.

Článek

Olomoucké házenkářky prošly do finále přes Veselí nad Moravou, které v sobotu porazily 23:20. Semifinálový krok proti aktuálně nejlepšímu českému celku v interlize byl proto pro domácí hráčky těžší než finále. Poslední utkání turnaje ale neměla Zora zase tak lehké jako před rokem, kdy Slavii rozstřílela 32:16. Stejně jako loni tak české mistryně mohou vybojovat double.

"Šlo o ten start do sobotního utkání. Ten se podařil, s tím přišlo i sebevědomí a pak už jsme byli (výkonnostně) tam, kde jsme chtěli být," řekl České televizi olomoucký trenér Lubomír Krejčíř.

Ve vánoční přestávce měl totiž svým svěřenkyním co domlouvat, poté co družstvo zakončilo rok překvapivou porážkou od předposledního Písku. "Byl jsem mezi svátky na děvčata hodně zlý, ten Písek mám pořád v očích," přiznal Krejčíř.

Jeho tým v neděli úvod finále zaspal a soupeř se ujal vedení 7:3, ale favorit postupně převzal kontrolu nad vývojem utkání. Do přestávky si vypracoval čtyřgólové vedení a v druhém poločase je ještě téměř zdvojnásobil, byť znovu až v závěrečné desetiminutovce díky rychlým protiútokům a akcím po křídlech.

S osmi góly byla nejlepší domácí střelkyní Romana Tomečková, stejně úspěšná byla na druhé straně i Jana Knedlíková.

Český pohár házenkářek - finále:
DHK Zora Olomouc - DHC Slavia Praha 29:22 (15:11)
Nejvíce branek: Tomečková 8/2, Hrbková 6, Hejtmánková 5 - Knedlíková 8, Kutlvašrová 5, Černá 4. Rozhodčí: Kohout, Novák. Sedmimetrové hody: 2/2 - 1/1. Vyloučení: 1:0. Diváci: 350.

Reklama

Související témata: